VLADA ZDK NA ČELU S PREMIJERKOM MEHMEDIĆ POSJETILA GRADSKU UPRAVU VISOKO Istaknuto

02 Mar 2023
1161 puta

Vlada Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) na čelu s premijerkom Amrom Mehmedić boravila je danas u radnoj posjeti Gradskoj upravi Visoko, gdje je s gradonačelnikom Mirzom Ganićem i njegovim saradnicima razgovarala o međusobnoj saradnji i zajedničkim projektima dva nivoa vlasti.

Premijerka Mehmedić je podsjetila da je Vlada u januaru organizirala prijem za gradonačelnike i općinske načelnike, a prošlog mjeseca započela obilazak jedinica lokalne samouprave, posjetivši do sada Grad Zenicu i Općinu Tešanj.

- Vlada ZDK je prvi put u službenoj posjeti Visokom. Mi ćemo kao Vlada nastaviti da obilazimo i druge jedinice lokalne samouprave, jer je naše opredjeljenje da u direktnim razgovorima s gradonačelnicima i njihovim saradnicima čujemo šta je to urađeno u proteklom periodu te koji su to planovi i strateška opredjeljenja i u kojem pravcu idu naše jedinice lokalne samouprave - rekla je premijerka Mehmedić.

Naglasila je da je zajednička zadaća Vlade i gradskih i općinskih uprava da zajedno rješavaju probleme, otklanjaju "uska grla" i prevazilaze sve poteškoće, posebno u dijelu koji se tiče administracije, kako bi zajedničkim naporima i snagama, ali i zajedničkim sredstvima, ulagali i implementirali projekte koji su od značaja za sve jedinice lokalne samouprave.

- Zajednički cilj nam je da svi građani ZDK-a imaju sve bolje uslove za život, odnosno da unaprijedimo kvalitet života u našem kantonu - rekla je premijerka ZDK.

Gradonačelnik Ganić je prezentirao projekte započete u mandatu prethodnog saziva Vlade, izdvojivši asfaltiranje puteva, izgradnju kružnog toka na ulazu u Visoko, rekonstrukciju škola i određene vodne projekte.

Naglasio je da Grad Visoko u 2023. godini očekuje podršku Zeničko-dobojskog kantona za nove infrastrukturne projekte. Posebno je naglasio potrebu završetka nove zgrade Obdaništa Visoko u čiju je izgradnju protekle dvije godine uloženo 1,2 miliona KM, a za završne radove i vanjsko uređenje objekta potrebno je osigurati gotovo jednak iznos sredstava.

Poručio je da je Grad Visoko otvoren za saradnju s Vladom ZDK-a te da želi zajedno osmisliti i realizirati što više projekata od kojih će najveću korist imati građani.

Press služba ZDK

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma