PREMIJER BAŠIĆ PRIMIO PIRUETICU ANIDU ALAJBEGOVIĆ

08 Jun 2022
988 puta

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić primio je danas u svom uredu devetogodišnju Anidu Alajbegović i njenu trenericu i predsjednicu Kluba ritimičke gimnastike "Pirueta" Visoko Aminu Hadžimehanović.

Alajbegović trenira ritmičku gimnastiku od svoje četvrte godine, a u klub "Pirueta" i u svoj grad Kakanj donijela je brojne medalje i pehare. Učestvovala je na turnirima u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Njemačkoj i Rumuniji. Za 2018. godinu izabrana je sportsku nadu Općine Kakanj i Zeničko-dobojskog kantona. Anida je do sada osvojila više od 60 medalja i desetak pehara.

Hadžimehanović se zahvalila premijeru Bašiću i Vladi Zeničko-dobojskog kantona na podršci klubu koji egzistira osam godina Visokom i pet godina u Kaknju, a svojim dosadašnjim radom, aktivnošću i rezultatima opravdao je povjerenje mnogih takmičarki i roditelja. Organizator je osam međunarodnih turnira, brojnih kampova i učesnik na prestižnim turnirima u Ukrajini, Rumuniji, Slovačkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji.

Perjanica "Piruete" je i djevojčica Melika Ždralović koja je do sada osvojila preko 100 medalja, od čega više od 50 zlatnih. U gradu Visoko nagrađivana je kao sportska nada, najuspješniji sportista po granama sporta, a dobitnica je i specijalne nagrade Grada Visoko.

Svojim talentom i vještinama je izabrana da kao reprezentativka predstavlja Bosnu i Hercegovinu na Evropskom prvenstvu koje će se ovog mjeseca održati u Tel Avivu. Ždralović je prva ritmička gimnastičarka iz Visokog i Zeničko-dobojskog kantona u historiji koja je ispunila normu za ovo takmičenje.

Premijer Bašić je uputio čestitke djevojčicama i trenerici Hadžimehanović, rekavši da je Vlada opredijeljena da jača sport te da prepoznaje vrhunske rezultate najboljih sportskih ambasadora ovog kantona, najavivši da će pomoći i odlazak Melike Ždralović na prvenstvo u Izraelu.

Press služba ZDK

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma