PREMIJER BAŠIĆ SA RESORNIM MINISTRIMA UGOSTIO TRI SPORTSKA KLUBA SA PODRUČJA ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA Istaknuto

31 Maj 2022
189 puta

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić, zajedno s ministrom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahijom Kozlićem, ministrom zdravstva Adnanom Jupićem, ministricom za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Azrom Sinanović i ministrom za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Arnelom Isakom danas je ugostio predstavnike  sportskih klubova: Ženski rukometni klub Krivaja Zavidovići, Stono-teniski klub Mladost iz Zenice, te predstavnice novoformirane ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedečoj odbojci.

Predstavnice Ženskog rukometnog kluba Krivaja iz Zavidovića osvojile su drugo mjesto u Kupu Bosne i Hercegovine, te ovim plasmanom pokazale snagu ovog kluba koji je zvanično  osnovan 1954. godine. Klub ima 140 registrovanih sportista u 4 selekcije, sa 4 sportska trenera. Predsjednica kluba Mirela Bašić zahvalila se premijeru i ministrima na prijemu i istakla da je današnji prijem od izuzetnog značaja za Ženski rukometni klub Krivaja iz Zavidovića koji će u narednom periodu nastojati da preuzme titulu Kupa Bosne i Hercegovine.

Premijer Bašić čestitao je rukometašicama kluba Krivaja iz Zavidovića na ostvarenom rezultatu u Kupu Bosne i Hercegovine i dodao: „Uvijek me raduje uspjeh mladih ljudi, a posebno ovih mladih žena, a ovaj rezultat je pokazatelj da napornim radom i trudom možemo uraditi više, te dodao da podrška Vlade Zeničko-dobojskog kantona neće izostati“.

Predsjednik Stono-teniskog kluba Mladost iz Zenice Haris Zlotrg tokom sastanka naglasio je da je pobjeda Mladosti jedna od najznačajnijih u historiji postojanja ovog kluba, te da je posebna čast biti prvak Bosane i Hercegovine, posebno što su nakon dugog niza godina učešća na državnom prvenstvu uspjeli savladati višestrukog prvaka STK Mostar. Stono-teniski klub Mladost iz Zenica osvajači su duple krune Bosne i Hercegovine.

Ženska reprezentacija u sjedećoj odbojci formirana je u februara 2022 godine, a već u martu su imale svoj zvanični nastup u Sarajevu gdje su bili domaćin Zlatne lige muškaraca i Srebrene lige žena. Na ovom prvenstvu ostvarile su svoju prvu pobjedu protiv reprezentacije Francuske koja u ovom sportu ima višedecenijski kontinuitet. Novoformiranu ekipu ženske reprezentacije u sjedećoj odbojci čeka prvi veći izazov, a to je Svijetsko prvenstvo koje će se u novembru ove godine održati u Sarajevu.

Tokom sastanka, premijer i ministri izrazili su spremnost da se sport u Zeničko-dobojskom kantonu dodatno osnaži i ojača kroz instituciju, te je naglašeno da će se rebelansom Budžeta za 2022.godinu biti opredjeljena dodatna finansijska sredstva za sportske klubove i kolektive koji egzistiraju na području Zeničko-dobojskog kantona.

Press služba ZDK

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma