CRVENI KRIŽ ZDK URUČIO ZAHVALNICU PREMIJERU MIRNESU BAŠIĆU Istaknuto

17 Maj 2022
412 puta

Predsjednik Skupštine Crvenog križa Zeničko-dobojskog kantona (CK ZDK) Marko Sinanović uručio je zahvalnicu premijeru Mirnesu Bašiću za kontinuiranu podršku Vlade Zeničko-dobojskog kantona u radu i razvoju ove kantonalne organizacije.

Sinanović je na sjednici Skupštine, održanoj u Zenici, rekao da CK ZDK i Vlada ZDK imaju odličnu saradnju, koja je posebno intenzivirana imenovanjem Bašića na premijersku dužnost.

Zahvalio se Vladi i premijeru na finansijskoj podršci, od koje, kako je rekao, korist imaju svi korisnici usluga ove humanitarne organizacije, čije su osnovne aktivnosti organizacija dobrovoljnog darivanja krvi, edukacija iz prve pomoći, odgovor na prirodne i druge nesreće, javno zdravstveno prosvjećivanje te humanitarno-socijalna djelatnost.

Premijer Bašić je rekao da izuzetno cijeni rad Crvenog križa, koji zajedno sa Civilnom zaštitom ima veoma zahtjevnu zadaću u kriznim situacijama. Posebno se zahvalio ovoj organizaciji za pruženu pomoć stanovništvu i medicinskim radnicima tokom pandemije virusa korona.

Naglasio je da će Vlada ZDK-a nastaviti finansijski podržavati organizaciju Crvenog križa, te se založio za sistemsko rješavanje pitanja finansiranja ove organizacije u BiH.

U radu Skupštine CK ZDK učestvovali su delegati iz svih općina ovog kantona, a među gostima je bio i generalni sekretar Društva Crvenog križa FBiH Namik Hodžić. Zahvalnica je posthumno dodijeljena i dugogodišnjem aktivisti CK-a Borisu Penavi iz Usore, koji je preminuo krajem prošle godine.

PRESS SLUŽBA

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma