VLADA I SKUPŠTINA ZDK OBILJEŽAVAJU DAN NEZAVISNOSTI: POLAGANJE CVIJEĆA, PRIJEM ZA BORAČKA UDRUŽENJA I SVEČANA AKADEMIJA Istaknuto

01 Mar 2022
558 puta

Delegacija Vlade i Skupštine Zeničko-dobojskog kantona predvođena premijerom Mirnesom Bašićem i predsjedavajućim Ćazimom Huskićem, poodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, položila je cvijeće i odala počast šehidima i poginulim borcima na spomen-obilježju Kameni spavač u Zenici.

Premijer Bašić je rekao da je dužnost svih koji Bosnu i Hercegovinu nose u srcu da na Dan nezavisnosti odaju počast najvećim sinovima koji su dali živote za nezavisnost i slobodu. Poručio je da se moramo okrenuti evropskim integracijama i NATO-savezu, koji će državi donijeti trajni mir i stabilnost.

-Moramo nastaviti raditi za dobrobit naših građana, a tamne oblake koji su se nadvili nad BiH rastjerati radom i napretkom. Podignimo visoko zastave, pružimo jedni drugima ruke, prevaziđimo probleme i političke različitosti i okrenimo se budućnosti - rekao je premijer Bašić.

Predsjedavajući Huskić rekao je da je ovo najsvečaniji dan za domovinu, ali da država nikad nije bila u težoj situaciji gotovo tri decenije.

-Svjesni smo da se Dan nezavisnosti obilježava u dijelu države. Ne znam dokle će biti tako, ali mi s ovog mjesta moramo poručiti svim građanima da ponosno istaknemo zastave i pokažemo da smo dostojni domovine - rekao je predsjedavajući Huskić.

Nakon polaganja cvijeća, u hotelu Zenica upriličen je tradicionalni prijem i druženje s predstavnicima krovnih boračkih organizacija iz ovog kantona proisteklih iz Armije RBiH i Hrvatskog vijeća odbrane.

Povodom Dana nezavisnosti BiH, Skupština Zeničko-dobojskog kantona večeras će u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica održati svečanu akademiju.

Press služba ZDK

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma