Printaj ovu stranu

Poziv na press konferenciju: Saradnja škola i privrednih subjekata na izvođenju praktične nastave izvan škola

08 Nov 2019
283 puta

Ministarstvo za obrazovanje nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona organizuje press konferenciju na temu: "Saradnja sa tržištem rada -  stepen i efekti realizacije Pravilnika o utvrđivanju uslova za izvođenje praktične nastave izvan škole".

Cilj press konferencije je upoznati javnost o saradnji između škola i privrednih subjekata, kada je u pitanju regulisanje načina i uslova organizovanja i izvođenja praktične nastave koja se izvodi izvan škola na području Kantona, tj. praktične nastave koja se izvodi kod privrednih subjekata, te pružiti odgovore na praktična pitanja i izazove u ovom segmentu s kojim se suočavaju škole i privredni subjekti.

Press konferencija će se održati u ponedjeljak, 11. novembra/studenog 2019. godine u sali 301 zgrade Vlade Zeničko-dobojskog kantona (RMK Promet, Kučukovići 2) s početkom u 10:00 sati.

Na konferenciji će učestvovati prof. dr. Spahija Kozlić, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, Bernadeta Galijašević, pomoćnica ministra za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje i odgoj i obrazovanje odraslih, Diana Babić, predsjednica Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona, predstavnici privrednih subjekata ArcelorMittal Zenica, MANN+HUMMEL BA J.S.C. Tešanj i JZU BRC "AQUATERM" Olovo, direktor Mješovite srednje industrijske škole Zenica Fadil Hodžić, direktor Mješovite srednje škole "Musa Ćazim Ćatić" Olovo Mujo Manso i pomoćnik direktora Mješovite srednje škole Tešanj Muharem Saračević.

Pozivamo vas da popratite press konferenciju.

 

Srdačan pozdrav,

Press služba ZDK