Printaj ovu stranu

Poziv na svečanost povodom završetka Osnovne andragoške obuke po javno važećem programu ZDK

05 Nov 2019
74 puta

Poštovani,

pozivamo vas da popratite završetak obuke "Osnovna andragoška obuka“ po javno važećem programu Zeničko-dobojskog kantona za dvije grupe polaznika.

Naime, Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport je, nakon utvrđivanja posebnog interesa od strane Vlade Zeničko-dobojskog kantona, donijelo program “Osnovna andragoška obuka“ kao program neformalnog obrazovanja od posebnog interesa za Zeničko-dobojski kanton. Ovo su prve dvije grupe polaznika koje imaju priliku da razvijaju svoje kompetencije u ovoj oblasti po javno važećem programu posredstvom Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport i Pedagoškog zavoda, a uz stručnu i finansijsku podršku DVV International – Ureda za Bosnu i Hercegovinu.

Realizacija obuke po javno važećem programu (pet višednevnih modula) realizirana je u periodu od juna do novembra 2019. godine. Obukom su bili obuhvaćeni predstavnici akademske zajednice sa Univerziteta u Zenici, srednjih škola, Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport i Pedagoškog zavoda.

Nakon pokazanih stečenih praktičnih znanja kroz samostalno osmišljavanje i realizaciju sesije pred supervizorima, prof. dr. Šefikom Alibabić i dr.sc. Emirom Avdagićem, uspješnim svršenicima Programa bit će uručeni certifikati o andragoškoj osposbljenosti/usavršavanju.

Svečana dodjela certifikata za prvu grupu (18 polaznika) bit će upriličena 08.11.2019. godine u 16,30 sati u Hotelu Zenica.

Svečanom činu dodjele certifikata prisustvovat će i prof. dr. Spahija Kozlić, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, predstavnik Univerziteta u Zenici, Emir Avdagić, direktor DVV International – Ureda za Bosnu i Hercegovinu i Aida Salkić, direktorica Pedagoškog zavoda.

Predstavnici institucija stoje na raspolaganju za davanje izjava.

Ovo je prva grupa polaznika koja je andragoški osposobljena po javno važećem programu u Bosni i Hercegovini. Realizaciju obuke stručno i finansijski je podržao DVV International – Ureda za Bosnu i Hercegovinu.

 

Press služba

Snimi dodatak