POTPISIVANJE PRVOG UGOVORA O JAVNO-PRIVATNOM PARTNERSTVU U ZENIČKO-DOBOJSKOM KANTONU

13 Feb 2019
1012 puta

Zeničko-dobojski kanton je krajem 2016. godine, u saradnji sa USAID projektima GOLD i SGIP, pokrenuo postupak revidiranja postojećeg i donošenja novog zakonskog okvira iz oblasti javno-privatnog partnerstva (JPP). Kroz ciljanu saradnju sa privatnim sektorom, model JPP omogućava novi način rješavanja izazova sa kojima se susreće javni sektor u vršenju svoje osnovne funkcije – pružanje javnih usluga građanima. Danas, dvije godine nakon finalizacije novog zakonskog okvira za javno-privatno partnerstvo (JPP), pripremamo se za potpisivanja prvog JPP ugovora u Zeničko-dobojskom kantonu.

Ugovor će se potpisati za projekat „Interventna kardiologija JU Kantonalne Bolnice Zenica“, koji je prvi finalizirani JPP projekat od preko 50 identifikovanih u Katalogu potencijalnih JPP projekata Zeničko-dobojskog kantona. Izabrani privatni partner - D. Med Healthcare, će isprojektovati, izgraditi, opremati, održavati i upravljati novim objektom u krugu Javne Ustanove Kantonalna bolnica Zenica, te će funkcionalan objekat i poslovanje po isteku ugovornog roka od 27 godina, predati nazad JU Kantonalna bolnica Zenica. Ovim projektom, početne investicijske vrijednosti od 7,5 miliona KM, građanima Zeničko-dobojskog kantona će se napokon osigurati najviši dostupan standard ove vrlo specifične, životno važne zdravstvene usluge unutar samog kantona. Građani će pristup i ovoj zdravstvenoj usluzi ostvarivati pod istim uslovima kao u drugim javnim zdravstvenim uslugama – sa zdravstvenom knjižicom.

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da medijski propratite potpisivanja prvog JPP ugovora u ZDK, koje će se održati u petak, 15. 02. 2019. godine, sa početkom u 10:00 sati, u Sali Skupštine Zeničko-dobojskog kantona (sala 301, zgrada RMK, Kučukovići 2, Zenica).

Na događaju se, pored zastupnika Skupštine ZDK i članova Vlade, očekuju predstavnici javnog i privatnog sektora, resornih federalnih i kantonalnih institucija, predstavnici diplomatskih institucija i međunarodnih razvojnih organizacija. 

Izjave za medije planirane su u 10:30 sati u holu Ureda premijera na spratu ispod Sale Skupštine ZDK. Izjave će dati:

-Miralem Galijašević, premijer ZDK,

-Sven-Axel Krentorz, generalni direktor D. Med Healthcare AG i

-prof.dr.sc.prim. Rasim Skomorac, direktor JU Kantonalna bolnica Zenica.

 

Press služba ZDK

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma