Printaj ovu stranu

Okrugli sto o temi "Obrazovanje odraslih – prilika za lični, profesionalni i društveni razvoj"

08 Nov 2018
667 puta

Poštovani,

pozivamo vas da medijski propratite okrugli sto o temi "Obrazovanje odraslih – prilika za lični, profesionalni i društveni razvoj" koji će se održati u petak, 9. novembra/studenog 2018. godine u Zavidovićima, Restoran "Stari Hotel", sa početkom u 10,30 sati.
Organizator okruglog stola je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, u saradnji i uz finansijsku podršku DVV International – Ureda za Bosnu i Hercegovinu.
Okrugli sto ima za cilj da kroz dijalog različitih učesnika u ovom procesu promovira obrazovanje odraslih i ukaže na potrebu koordiniranog pristupa kako bi obrazovanje odraslih dalo željene rezultate u kontekstu ostvarivanja ličnog, profesionalnog i društvenog razvoja.
Ovaj okrugli sto je jedan od ukupno četiri okrugla stola koje će Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport realizovati do kraja 2018. godine kao dio napora za promociju oblasti obrazovanja odraslih i uključivanje svih ključnih aktera u njen aktivan razvoj.
Okruglom stolu će prisustvovati Mensur Sinanović, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, dr. sci. Emir Avdagić, direktor DVV International – Ureda za Bosnu i Hercegovinu, kao i predstavnici sektora rada i zapošljavanja, privrede, lokalne samouprave, obrazovanja iz Zavidovića, Tešnja i Maglaja.

U prilogu dostavljamo program okruglog stola.

Srdačan pozdrav,

Press služba ZDK

Snimi dodatak