Printaj ovu stranu

Andragoška obuke za nastavni kadar u Zeničko-dobojskom kantonu

10 Okt 2018
716 puta

Poštovani,

pozivamo vas da propratite početak andragoške obuke za nastavni kadar u Zeničko-dobojskom kantonu.

Obaveza andragoškog osposobljavanja uposlenika škola utvrđena je Zakonom o obrazovanju odraslih i odnosi se na sve kadrove koji rade ili će raditi sa odraslim polaznicima, a nominirani nastavnici su druga grupa onih koji imaju priliku da razvijaju svoje kompetencije u ovoj oblasti posredstvom Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport i Pedagoškog zavoda, a uz stručnu i finansijsku podršku DVV International – Ureda u Bosni i Hercegovini. Prva grupa nastavnika prošla je obuku 2016. godine.

Realizacija trodnevne obuke počinje u četvrtak, 11.10.2018. godine u hotelu "Zenica" Zenica, sa početkom u 9,00 sati i završava 13.10.2018. godine.

Pozdravne riječi prisutnim nastavnicima uputit će Mensur Sinanović, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi Zeničko-dobojskog kantona i predstavnik DVV International – Ureda za Bosnu i Hercegovinu.

Izjave za javnost mogu se uzeti pred početak obuke u periodu od 8,45 – 9,00 sati.

Realizacija obuke predstavlja nastavak implementacije Ugovora o saradnji potpisanog između  Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport i  DVV International – Ureda za Bosnu i Hercegovinu kojim je DVV preuzeo obavezu stručne i finansijske podrške u kvalitetnoj implementaciji Zakona o obrazovanju odraslih Zeničko-dobojskog kantona.

 

Press služba ZDK