OBAVIJEST SA 20. SJEDNICE KOMISIJE ZA PROSTORNO UREĐENJE, STAMBENO-KOMUNALNU POLITIKU, INFRASTRUKTURU I ZAŠTITU OKOLICE SKUPŠTINE ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA

21 Sep 2018
5901 puta

Komisija za prostorno uređenje, stambeno-komunalnu politiku, infrastrukturu i zaštitu okolice, na 20. sjednici održanoj dana 12.09.2018. godine, razmatrala je sljedeći:

D N E V N I  R E D

  1. Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji i načinu obavljanja taksiprijevoza putnika na području Zeničko-dobojskog kantona, predlagača: Duvnjak Jasmin,  Sarajlić Ismet, Jupić Amra, Husejnagić Munib,

 

Po završenom razmatranju Prijedloga Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji i načinu obavljanja taksiprijevoza putnika na području Zeničko-dobojskog kantona, predlagača: poslanika/zastupnika- Duvnjak Jasmin,  Sarajlić Ismet, Jupić Amra, Husejnagić Munib, Komisija je jednoglasno podržala navedeni akt te predložila Skupštini Kantona da isti donese.

 

Povodom razmatranja Prijedloga navedene Odluke, Komisija je donijela sljedeći:

 

  ZAKLJUČAK

 

Komisija za prostorno uređenje, stambeno-komunalnu politiku, infrastrukturu i zaštitu okolice predlaže Skupštini Zeničko-dobojskog kantona da donese zaključak  kojim bi bila upućena urgencija Vladi Kantona Sarajevo, resornom Ministarstvo saobraćaja i Skupštini Kantona Sarajevo, da provedu svu propisanu proceduru za izmjenu Zakona o taksi prijevozu u Kantonu Sarajevo, u smislu da se iz važećeg Zakona briše diskriminirajuća odredba koja propisuje da taksisti koji nisu registrovani na području Kantona Sarajevo u slučaju obavljanja prijevoza na području ovog Kantona, na vozilima ne smiju imati krovnu oznaku, kako bi se onemogućilo narušavanje slobodnog tržišta, omogućila sloboda kretanja i onemogućila diskriminacija u odnosu na taksiste iz drugih kantona.

Stručna služba Skupštine ZDK

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma