OBAVIJEST SA 58. SJEDNICE ZAKONODAVNO-PRAVNE KOMISIJE

29 Jun 2018
5661 puta

Zakonodavno-pravna komisija, na  58. sjednici održanoj dana 27.06.2018. godine, razmatrala je sljedeći:

DNEVNI RED

  1. Nacrt Zakona o unutrašnjim poslovima Zeničko-dobojskog kantona, 
  2. Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obrazovanju   odraslih,
  3. Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnivanju Javne ustanove Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica-skraćeni postupak- Amandman I poslanika Lemeš samira
  4. Prijedlog Zakona o dopuni Zakona o Javnoj ustanovi Univerzitet u Zenici-skraćeni postupak
  5. Prijedlog Odluke o usvajanju Elaborata o opravdanosti pokretanja studijskog programa Dizajn i tehnologije u drvopreradi, prvi ciklus studija, na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Zenici,
  6. Prijedlog Odluke o pokretanja studijskog programa Dizajn i tehnologije u drvopreradi, prvi ciklus studija, na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Zenici.
  7. Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Prostorni plan općine Usora za razdoblje 2014-2034.godine
  8. Prijedlog Deklaracije o davanju podrške Skupštine Zeničko-dobojskog kantona izgradnji buduće trase autoputa Sarajevo-Beograd preko teritorije Zeničko-dobojskog kantona (preko Žepča i Zavidovića, poznatom trasom Tuzla-Bijeljina do Beograda
  9. Izvještaj o ostvarivanju Programa rada Skupštine za 2017. godinu, za period VII-XII 2017. godine,

                                                                                

Nakon razmatranja Nacrta Zakona o unutrašnjim poslovima Zeničko-dobojskog kantona, Komisija je konstatovala da je navedeni akt u skladu sa Ustavom, pravnim sistemom i Poslovnikom Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, te da ispunjava uslove za razmatranje na sjednici Skupštine.

Nakon razmatranja Nacrta Zakona  o izmjenama i dopunama Zakona o obrazovanju   odraslih, Komisija je konstatovala da je navedeni akt u skladu sa Ustavom, pravnim sistemom i Poslovnikom Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, te da ispunjava uslove za razmatranje na sjednici Skupštine. 

Po završenom  razmatranju  Prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnivanju Javne ustanove Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, Komisija je konstatovala da je navedeni akt

u skladu sa Ustavom, pravnim sistemom i Poslovnikom Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, te da ispunjava uslove za razmatranje na sjednici Skupštine po skraćenom postupku.  Povodom razmatranja Amandmana I poslanika Lemeš samira, Komisija je konstatovala da je isti blagovremen i da ima sve elemente propisane Poslovnikom Skupštine Zeničko-dobojskog kantona.

Nakon  završenog razmatranja Prijedloga Zakona o dopuni Zakona o Javnoj ustanovi Univerzitet u Zenici Komisija je konstatovala da je navedeni aktu skladu sa Ustavom, pravnim sistemom i Poslovnikom  Skupštine  Zeničko-dobojskog kantona, te da ispunjava uslove za razmatranje na sjednici Skupštine po skraćenom postupku.

Po završenom razmatranju Prijedloga Odluke o usvajanju Elaborata o opravdanosti pokretanja studijskog programa Dizajn i   tehnologije u drvopreradi, prvi ciklus studija, na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Zenici, Komisija je konstatovala da je navedeni akt u skladu sa Ustavom, pravnim sistemom i Poslovnikom Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, te da ispunjava uslove za razmatranje na sjednici Skupštine.       

Po završenom razmatranju Prijedloga Odluke o pokretanju studijskog programa Dizajn i   tehnologije u drvopreradi, prvi ciklus studija, na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Zenici, Komisija je konstatovala da je navedeni akt u skladu sa Ustavom, pravnim sistemom i Poslovnikom Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, te da ispunjava uslove za razmatranje na sjednici Skupštine.       

Nakon završenog razmatranja Prijedloga Odluke o davanju saglasnosti na Prostorni plan Općine Usora za razdoblje 2014-2034.godine,  Komisija je konstatovala da je navedeni akt u skladu sa Ustavom, pravnim sistemom tj. članom 49. stav 4. Zakona o poljoprivrednom zemljištu i Poslovnikom Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, te da ispunjava uslove za razmatranje na sjednici Skupštine.        

Po završenom razmatranju Prijedloga Deklaracije o davanju podrške Skupštine Zeničko-dobojskog kantona izgradnji buduće trase autoputa Sarajevo-Beograd preko teritorije Zeničko-dobojskog kantona (preko Žepča i Zavidovića, poznatom trasom Tuzla-Bijeljina do Beograda, Komisija je konstatovala da je navedeni akt u skladu sa Ustavom, pravnim sistemom i članom 103. Poslovnika Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, te da ispunjava uslove za razmatranje na sjednici Skupštine.       

Nakon razmatranja Izvještaja o ostvarivanju Programa rada Skupštine Zeničko-dobojskog kantona za 2017. godinu, za period VII-XII 2017. godine, Komisija je konstatovala da je isti sačinjen u skladu sa članom 47. Poslovnika Skupštine Zeničko-dobojskog kantona kojim je propisano da Skupština šestomjesečno razmatra ostvarivanje programa rada i preduzima odgovarajuće mjere za njegovo izvršenje,  te smatra da se navedeni Izvještaj može razmatrati na sjednici Skupštine.

Stručna služba Skupštine ZDK

Zadnji put promjenjen Petak, 29 Juni 2018 10:55

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma