OBAVIJEST SA 28. SJEDNICE KOMISIJE ZA OBRAZOVANJE, NAUKU, KULTURU I SPORT

29 Jun 2018
1816 puta

Komisija za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Skupštine Zeničko-dobojskog kantona na 28. sjednici, održanoj dana 25.06.2018. godine, razmatrala je sljedeći:

DNEVNI RED

  1. Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obrazovanju odraslih,
  2. Prijedlog Zakona o dopuni Zakona o Javnoj ustanovi Univerzitet u Zenici-skraćeni postupak
  3. Prijedlog Odluke o usvajanju Elaborata o opravdanosti pokretanja studijskog programa Dizajn i tehnologije u drvopreradi, prvi ciklus studija, na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Zenici,
  4. Prijedlog Odluke o pokretanja studijskog programa Dizajn i tehnologije u drvopreradi, prvi ciklus studija, na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Zenici,
  5. Razno,

Po završenom razmatranju Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obrazovanju odraslih, Komisija nije imala primjedbi, podržala je navedeni akt i predložila Skupštini Kantona da isti prihvati i uputi u javnu raspravuu trajanju od 30 dana,  u sve općine Kantona i Grad Zenicu.

Nakon završenog razmatranja Prijedloga Zakona o dopuni Zakona o Javnoj ustanovi Univerzitet u Zenici, koji je predložen za razmatranje po skraćenom postupku, Komisija nije imala primjedbi, podržala je navedeni akt i predložila Skupštini Kantona da isti donese po skraćenom postupku.

Nakon završenog razmatranja  Prijedloga Odluke o usvajanju Elaborata o opravdanosti pokretanja studijskog programa Dizajn i   tehnologije u drvopreradi, prvi ciklus studija, na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Zenici, Komisija nije imala primjedbi, podržala je navedeni akt i predložila Skupštini Kantona da donese  navedenu Odluku.

Nakon završenog razmatranja Prijedloga Odluke o pokretanja studijskog programa Dizajn i tehnologije u drvopreradi, prvi ciklus studija, na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Zenici, Komisija nije imala primjedbi, podržala je navedeni akti i predložila Skupštini Kantona da donese navedenu Odluku.

Pod ovom tačkom dnevnog reda Komisija je razmatrala Inicijativu člana Komisije Fadila Kadrića za uvođenje  spolnog i seksualnog odgoja u osnovne i srednje škole na području Kantona, počevši od šestog razreda osnovne škole, u okviru časova odjeljenske zajednice, 5 sati u toku školske godine, koja je podnesena 05.05.2017. godine, a povodom koje je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport dalo Mišljenje, aktom broj: 10-38-8524-3-1/17 od 19.06.2017. godine, koji je dostavljen članovima

Komisije, nakon čega je Komisija konstatovala da je Mišljenje Ministarstva prihvatljivo, te je izrazila zadovoljstvo  dobijenim odgovorom u vezi navedene Inicijative, sa čim se složio i podnosilac Inicijative.

Stručna služba Skupštine ZDK

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma