OBAVIJEST SA 18. SJEDNICE KOMISIJE ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE

23 Apr 2018
5559 puta

Komisija za borbu protiv korupcije Skupštine Zeničko-dobojskog kantona na 18. sjednici, održanoj dana 17.04.2018. godine, razmatrala je sljedeći:

DNEVNI RED

  1. Razmatranje prispjelih odgovora na poslaničko pitanje Hasana Handžića, vezano za elaboraciju poslanika Hasana Handžića na dobivene odgovore,
  2. Razno

 

Nakon razmatranja elaboracije poslanika Hasana Handžića, iznesene na 57. sjednici Skupštine Kantona, održanoj 27.03.2018. godine, koja se odnosila na odgovore na poslaničko pitanje koje je postavio svim institucijama, javnim preduzećima i ustanovama Zeničko-dobojskog kantona na 50. sjednici Skupštine održanoj 29.11.2017. godine u vezi stambenih i poslovnih prostora koje imaju u svom vlasništvu, koji je njihov status, da li se iznajmljuju u zakup, po kojoj cijeni, da li su neki od navedenih prodali imovinu u zemlji i inostranstvu, po kojoj cijeni, da li putem javnog  poziva, te pozvao Komisiju za borbu protiv korupcije da se uključi u ovu problematiku,  iz razloga što na  pitanje koje je postavio nije dobio sve odgovore, dok su neki od dostavljenih odgovora nepotpuni, Komisija je donijela sljedeći:

ZAKLJUČAK

 

  1. Komisija za borbu protiv korupcije je analizirala sve dostavljene odgovore na poslaničko pitanje poslanika Hasana Handžića, od institucija, javnih preduzeća i ustanova Zeničko-dobojskog kantona u vezi stambenih i poslovnih prostora koje imaju u svom vlasništvu, te je konstatovala da neki organi uprave Zeničko-dobojskog kantona nisu uopšte dostavili odgovor na poslaničko pitanje, a da su neki dostavili nekompletan i nepotpun odgovor, te je zauzela stav da se zatraži dostavljanje odgovora od pravnih subjekata koji isti nisu dostavili, a da se od onih koji su dostavili nepotpun odgovor zatraži dopuna odgovora.
  2. Analizirajući dostavljene odgovore Komisija je zauzela stav da se odgovor zatraži, putem Vlade Zeničko-dobojskog kantona od: Ministarstva finansija i MUP-a Ze-Do kantona, koji uopšte nisu odgovorili na poslaničko pitanje imenovanog poslanika, a da se dopuna odgovora zatraži od: JP ŠPD Zeničko-dobojskog kantona, putem Vlade Kantona, odnosno Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, (u smislu da detaljnije navedu podatke o stanovima u svom vlasništvu: adresa, površina, osnov korištenja, cijena zakupnine, te o prodaji radničkog odmarališta u Zaostrogu, R Hrvatska i sl.), te Ministarstva zdravstva ( vezano za odgovor Instituta za zdravlje i sigurnost hrane, koji u prilogu dopisa broj: 02-2926/ 16 od 08.11.2016. godine greškom nije dostavilo odgovor, a isti se odnosio na poslaničko pitanje poslanika Damira Jukića u vezi stanova u vlasništvu Instituta).
  3. Nakon dostavljanja kompletnih i potpunih odgovora, Komisija će zauzeti konačan stav po ovoj elaboraciji odgovora na poslaničko pitanje Hasana Handžića.

Pod tačkom razno Dnevnog reda nije bilo pitanja za razmatranje

 

                                                                                                          Stručna služba Skupštine  

Zadnji put promjenjen Ponedjeljak, 23 April 2018 12:29

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma