OBAVIJEST SA 15. SJEDNICE KOMISIJE ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE

06 Dec 2017
5955 puta

Komisija za borbu protiv korupcije Skupštine Zeničko-dobojskog kantona na 15. sjednici, održanoj dana 05.12.2017. godine, razmatrala je sljedeći:

DNEVNI RED

  1. Razmatranje anonimne predstavke vezane za rad prof. R.Đ.,
  2. Razmatranje predstavke Edhema Fejzića vezane za nepravilnosti prilikom izbora saradnika na Pravnom fakultetu u Zenici,
  3. Razmatranje anonimne predstavke vezane za prijavu navodnih koruptivnih radnji u KBZ.

 

Nakon razmatranja anonimne predstavke  vezane za rad prof. Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici R.Đ., koja se odnosi na izdavanje i navodno uslovljavanje polaganja ispita studentima Ekonomskog fakulteta kupovinom udžbenika  „Organizovanje kao menadžerska funkcija“, čiji je autor imenovani, a za koju podnosilac anonimne predstavke iznosi tvrdnje koje su potkrijepljene sa nekoliko činjenica,  da je ista plagijat, i da nije provedena procedura koja je potrebna da bi neki udžbenik postao univerzitetski, Komisija je zauzela stav da se anonimna predstavka dostavi Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport da u granicama svoje nadležnosti preduzme radnje na provjeri navoda, te da o istom obavijesti Komisiju.

 Po završenom razmatranju predstavke Edhema Fejzića, poslanika Skupštine Kantona, vezane za navodne nepravilnosti prilikom izbora saradnika na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici, te upoznavanja članova Komisije sa odgovorom na poslaničko pitanje koje je imenovani postavio na 46. sjednici Skupštine Kantona održanoj 20.09.2017. godine, upućeno Pravnom fakultetu i  Komisiji za borbu protiv korupcije, u vezi istog, te dopunom odgovora na poslaničko pitanje koju je imenovani tražio na 48. sjednici održanoj 24.10.2017. godine, Komisija je zauzela stav da će konačan zaključak po ovoj tačci dnevnog reda donijeti nakon što poslanik Edhem Fejzić dobije još jednu dopunu odgovora od Pravnog fakulteta na ovo poslaničko pitanje, obzirom da je na 50. sjednici Skupštine Kantona koja je održana 29.11.2017. godine u okviru elaboracije na poslanička pitanja i inicijative ponovo izrazio nezadovoljstvo dobijenom dopunom odgovora, jer nije od strane Pravnog fakulteta dobio Pravilnik o postupku i uslovima izbora nastavnika i saradnika na Univerzitetu u Zenici,  a na koji se Pravni fakultet u svojim dosadašnjim odgovorima poziva, kako bi utvrdio da li je u isti ugrađena odredba člana 15. Zakona o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica.  

Po završenom razmatranju anonimne predstavke vezane za prijavu navodnih koruptivnih radnji u KBZ, u vezi postupka javne nabavke hirurškog instrumentarija, Komisija je zauzela stav da se navedena predstavka dostavi Kantonalnoj bolnici Zenica, radi dostavljanja relevantnih informacija, nakon čega će Komisija zauzeti konačan stav.

 

Stručna služba Skupštine

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma