49. sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona održana 30.10. i 07.11.2017.godine

08 Nov 2017
7344 puta

USVOJENI DNEVNI RED:

 1. Nacrt Zakona o Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona
 2. Nacrt Zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom
  • Utvrđivanje mišljenja Skupštine Zeničko-dobojskog kantona
 3. Izvještaj o poslovanju Javnog preduzeća „Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona“ d.o.o. Zavidovići za 2016. godinu (Izvještaj o radu sa finansijskim izvještajem)
 4. Izvještaj o radu Ureda za pritužbe javnosti za period I-VI 2017. godine
 5. Inicijativa Hasana Handžića, poslanika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona za donošenje Zakona o obilježavanju značajnih datuma i događaja na području Zeničko-dobojskog kantona
 6. Inicijative Rifata Delića, poslanika Skupštine Zeničko-dobojskog kantona za izmjene i dopune Zakona o prenošenju nadležnosti osnovnog i srednjeg obrazovanja na općinu Usora i Zakona o prenošenju nadležnosti osnovnog i srednjeg obrazovanja na općinu Žepče
 7. Inicijativa Meldine Ugarak, poslanice u Skupštini Kantona da Skupština Kantona pokrene inicijativu pred federalnim Parlamentom za donošenje Zakona o izmjenama Zakona o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba („Službene novine FBIH“, broj: 41/01 i 22/05)
 8. Inicijativa Općinskog vijeća Maglaj za izmjene i dopune Odluke o neposrednom učešću osiguranih lica u troškovima korištenja zdravstvene zaštite („Službene novine Zeničko-dobojskog kantona“ broj: 4/05)
 9. Inicijativa Ekrema Čosića, vijećnika Gradskog vijeća Zenica, za izmjenu Zakona o prostornom uređenju i građenju («Službene novine Zeničko-dobojskog kantona», broj: 1/14)
 10. Inicijativa Sportskog saveza Zeničko-dobojskog kantona za donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu («Službene novine Zeničko-dobojskog kantona», broj: 11/02, 1/04 i 9/11)
 11. Inicijativa grupe građana iz ulice Travnička cesta br. 36 iz Zenice, za izmjene i dopune Zakona o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrade («Službene novine Zeničko-dobojskog kantona», broj: 4/16)

AKTI DONESENI NA 49. SJEDNICI SKUPŠTINE ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA

Doneseni Zaključci:

 • Zaključak kojim Skupština Zeničko-dobojskog kantona prihvata Nacrt Zakona o Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.
 • Zaključak kojim Skupština Zeničko-dobojskog kantona utvrđuje svoje mišljenje povodom dostavljenog Nacrta Zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom.
 • Zaključak kojim Skupština Zeničko-dobojskog kantona prihvata Izvještaj o poslovanju Javnog preduzeća „Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona“ d.o.o. Zavidovići za 2016. godinu (Izvještaj o radu sa finansijskim izvještajem).
 • Zaključak kojim Skupština Zeničko-dobojskog kantona prihvata Izvještaj o radu Ureda za pritužbe javnosti za period I-VI 2017.
 • Zaključak kojim Skupština Zeničko-dobojskog kantona prihvata Inicijativu Hasana Handžića, poslanika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona za donošenje Zakona o obilježavanju značajnih datuma i događaja na području Zeničko-dobojskog kantona.
 • Zaključak kojim Skupština Zeničko-dobojskog kantona traži od Vlade Zeničko-dobojskog kantona da u skladu s mogućnostima planira povećanje transfera za sport u Budžetu Zeničko-dobojskog kantona za 2018. godinu, jer je postojeći iznos tranfera nedovoljan za realizaciju aktivnosti sportskih saveza, klubova i društava na području Zeničko-dobojskog kantona.

 

Stručna služba Skupštine ZDK

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma