OBAVIJEST SA 44. SJEDNICE ZAKONODAVNO-PRAVNE KOMISIJE SKUPŠTINE

25 Sep 2017
5186 puta

 

Zakonodavno-pravna komisija Skupštine Zeničko-dobojskog kantona na svojoj  44. sjednici održanoj dana 19.09.2017. godine, razmatrala je sljedeći:

DNEVNI RED

  1. Nacrt Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti Zeničko-dobojskog kantona,
  2. Prijedlog Zakona o naučnoistraživačkoj djelatnosti  - Amandman I poslanika Amira Ganića na Prijedlog Zakona o naučnoistraživačkoj djelatnosti
  3. Inicijativa Amira Ganića, poslanika Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, za promjenu datuma obilježavanja Dana Zeničko-dobojskog kantona
  4. Izvještaj o ostvarivanju Programa rada Skupštine za 2017. godinu, za period  I -VI 2017. godine

Nakon završenog razmatranja Nacrta Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti Zeničko-dobojskog kantona, Komisija je konstatovala da je navedeni akt u skladu sa Ustavom, pravnim sistemom i Poslovnikom Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, te da ispunjava propisane uslove za razmatranje na sjednici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, te predlaže predlagaču navedenog Zakona da prilikom izrade Prijedloga istog uzme u obzir i dopis rukovodećih državnih službenika organa državne službe Zeničko-dobojskog kantona od 18.09.2017. godine pod nazivom “Primjedbe na Nacrt Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti Zeničko-dobojskog kantona”, (koji se Uredu premijera, Vladi kantona i resornom kantonalnom ministarstvu dostavlja u prilogu ovog Izvještaja), te da provede javnu raspravu po istom u trajanju koje Skupština Kantona smatra potrebnim, a sve u cilju iznalaženja odgovarajućih zakonskih rješenja i pripreme što kvalitnijeg Prijedloga pomenutog Zakona.

Nakon završenog razmatranja Prijedloga Zakona o naučnoistraživačkoj djelatnosti, Komisija je konstatovala da je navedeni akt u skladu sa Ustavom, pravnim sistemom i Poslovnikom Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, te da ispunjava propisane uslove za razmatranje na sjednici Skupštine.

Komisija je takođe konstatovala da je podneseni amandman I poslanika Amira Ganića na Prijedlog Zakona o naučnoistraživačkoj djelatnosti formalno-pravno ispravan i u skladu sa Ustavom, pravnim sistemom i Poslovnikom Skupštine Zeničko-dobojskog kantona. Nakon razmatranja Inicijative Amira Ganića, poslanika Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, za promjenu datuma obilježavanja Dana Zeničko-dobojskog kantona, Komisija je konstatovala da je navedena Inicijativa u skladu sa Ustavom, pravnim sistemom i da je podnesena shodno članu 111. Poslovnika Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, te da ispunjava propisane uslove za njeno razmatranje od strane Skupštine Kantona.

Nakon razmatranja Izvještaja o ostvarivanju Programa rada Skupštine za 2017. godinu, za period  I -VI 2017. godine, Komisija je konstatovala da je isti sačinjen u skladu sa članom 47. Poslovnika Skupštine Zeničko-dobojskog kantona kojim je propisano da Skupština šestomjesečno razmatra ostvarivanje programa rada i preduzima odgovarajuće mjere za njegovo izvršenje,  te smatra da se navedeni Izvještaj može razmatrati na sjednici Skupštine.

STRUČNA SLUŽBA SKUPŠTINE

 

 

                                                                      

 

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma