OBAVIJEST SA 42. SJEDNICE ZAKONODAVNO-PRAVNE KOMISIJE SKUPŠTINE

18 Jul 2017
5620 puta

Zakonodavno-pravna komisija Skupštine Zeničko-dobojskog kantona na  svojoj 42. sjednici održanoj dana 17.07.2017. godine, razmatrala je sljedeći:

DNEVNI RED

 1. Prijedlog Zakona o izmjeni Zakona o Javnoj ustanovi Univerzitet u Zenici – skraćeni postupak
 2. Elaborat o opravdanosti promjene naziva Metalurškog instituta „Kemal Kapetanović“ u Zenici u Institut „Kemal Kapetanović“ u Zenici
  • Prijedlog Odluke o usvajanju Elaborata o opravdanosti promjene naziva Metalurškog instituta „Kemal Kapetanović“ u Zenici u Institut „Kemal Kapetanović“ u Zenici
  • Prijedlog Odluke o promjeni naziva Metalurškog instituta „Kemal Kapetanović“ u Zenici u Institut „Kemal Kapetanović“ u Zenici
 3. Prijedlog Zakona o osnovnoj školi
 4. Prijedlog Zakona o srednjoj školi
 5. Program obilježavanja Dana Zeničko-dobojskog kantona za 2017. godinu
  • Prijedlog Odluke o potvrđivanju Programa obilježavanja Dana Zeničko-dobojskog kantona za 2017. godinu,

   

Nakon razmatranja Prijedloga Zakona o izmjeni Zakona o Javnoj ustanovi Univerzitet u Zenici, koji je predložen za razmatranje po skraćenom postupku, Komisija je konstatovala da je navedeni akt u skladu sa Ustavom, pravnim sistemom i Poslovnikom Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, te da ispunjava propisane uslove za razmatranje na sjednici Skupštine po skraćenom postupku.

Po završenom razmatranju  Elaborata o opravdanosti promjene naziva Metalurškog instituta „Kemal Kapetanović“ u Zenici u Institut „Kemal Kapetanović“ u Zenici, sa Prijedlogom  Odluke o usvajanju Elaborata o opravdanosti promjene naziva Metalurškog instituta „Kemal Kapetanović“ u Zenici u Institut „Kemal Kapetanović“ u Zenici i Prijedlogom Odluke o promjeni naziva Metalurškog instituta „Kemal Kapetanović“ u Zenici u Institut „Kemal Kapetanović“ u Zenici,  Komisija je konstatovala da su navedeni akti u skladu sa Ustavom, pravnim sistemom i Poslovnikom Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, te da ispunjavaju propisane uslove za razmatranje na sjednici Skupštine.

Nakon završenog razmatranja Prijedloga Zakona o osnovnoj školi, Komisija je konstatovala da je navedeni akt u skladu sa Ustavom, pravnim  sistemom i Poslovnikom Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, te da ispunjava propisane uslove za razmatranje na sjednici Skupštine.

Nakon završenog razmatranja Prijedloga Zakona o srednjoj školi, Komisija je konstatovala da je navedeni akt u skladu sa Ustavom,  pravnim sistemom i Poslovnikom Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, te da ispunjava propisane uslove za razmatranje na sjednici Skupštine.

Nakon završenog razmatranja Prijedloga Odluke o potvrđivanju Programa obilježavanja Dana Zeničko-dobojskog kantona za 2017. godinu, sa Programom obilježavanja Dana Zeničko-dobojskog kantona za 2017. godinu, Komisija je konstatovala da je ista u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom, tj. članom 3. stav (3) Zakona o utvrđivanju i obilježavanju dana Zeničko-dobojskog kantona („Službene novine Zeničko-dobojskog kantona, broj: 6/13), te predlaže Skupštini Kantona da navedenu Odluku donese.

 

   

STRUČNA SLUŽBA SKUPŠTINE ZDK

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma