OBAVIJEST SA 24. SJEDNICE KOMISIJE ZA NADZOR RADA POLICIJE

26 Apr 2017
6210 puta

Komisija za nadzor rada policije, kao stalno radno tijelo 7. saziva Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, na svojoj 24. sjednici, održanoj  dana 25.04.2017. godine, razmatrala je sljedeći:

DNEVNI RED

  1. Radno-konsultativni sastanak sa predstavnicima sindikata,
  2. Razno

Nakon detaljnog upoznavanja članova Komisije za nadzor rada policije od strane prisutnih predstavnika sindikata policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona  sa aktivnostima koje sindikat provodi na poboljšanju materijalnog položaja i statusa policijskih službenika, kao i državnih službenika i namještenika navedenog ministarstva, te zahtjevima navedenog sindikata, Komisija je izrazila puno razumijevanje za položaj istih i iskazala svoju spremnost za saradnju u naredenom periodu,  u granicama svojih nadležnosti.

Povodom razmatranja ove problematike, Komisija je donijela sljedeći:

ZAKLJUČAK

  1. Komisija za nadzor rada policije daje punu podršku daljnjim razgovorima i konačnom dogovoru između predstavnika sindikata MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, kao i Vlade Kantona u cilju unaprjeđenja sveukupnog standarda i statusa policijskih službenika i uposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.
  2. Komisija za nadzor rada policije će intenzivirati saradnju sa sindikatom i na planu drugih aktivnosti koje sindikat bude provodio.
  3. Komisija je saglasna da se do kraja godine organizuje još jedan radno-konsultativni sastanak sa predstavnicima sindikata MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Pod  tačkom dnevnog reda „Razno“ članovi Komisije su postavljali pitanja i tražili pojašnjenja od prisutnih predstavnika MUP-a i sindikata u vezi popune nedostajećih policijskih službenika, te u vezi činovanja.

Takođe je Komisija, na prijedlog predsjedavajućeg, načelno dogovorila da se do kraja maja 2017. godine organizuje  posjeta Uredu za pritužbe javnosti MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, te održavanje radnog sastanka u vezi položaja i značaja Ureda za građanstvo.

                                                  

STRUČNA SLUŽBA SKUPŠTINE ZDK

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma