OBAVIJEST SA 28. SJEDNICE ZAKONODAVNO-PRAVNE KOMISIJE SKUPŠTINE

30 Avg 2016
6676 puta

Zakonodavno-pravna komisija Skupštine Zeničko-dobojskog kantona na svojoj 28. sjednici održanoj dana 29.08.2016. godine, razmatrala je sljedeći:

DNEVNI RED

  1. Prijedlog Zakona o javnom okupljanju,
  2. Prijedlog Odluke o potvrđivanju Programa obilježavanja Dana Zeničko-dobojskog kantona za 2016. godinu,
  3. Prijedlog Odluke o verifikaciji Odluke Odbora za javna priznanja Zeničko-dobojskog kantona o dodjeli plakete Zeničko-dobojskog kantona,
  4. Inicijativa Hasana Handžića, poslanika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona za donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije,
  5. Utvrđivanje Prečišćenog teksta Odluke o organizaciji i načinu obavljanja taksiprijevoza putnika na području Zeničko-dobojskog kantona,

Po završenom razmatranju Prijedloga Zakona o javnom okupljanju, Komisija je konstatovala da je navedeni akt u skladu sa Ustavom, pravnim sistemom i Poslovnikom Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, te da ispunjava propisane uslove za razmatranje na sjednici Skupštine.

Nakon završenog razmatranja Prijedloga Odluke o potvrđivanju Programa obilježavanja Dana Zeničko-dobojskog kantona za 2016. godinu, sa Programom obilježavanja Dana Zeničko-dobojskog kantona za 2016. godinu, koju je Vlada Kantona dostavila u skupštinsku proceduru dana 25.08.2016. godine, Komisija je konstatovala da je ista u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom, tj. članom 3. stav (3) Zakona o utvrđivanju i obilježavanju dana Zeničko-dobojskog kantona („Službene novine Zeničko-dobojskog kantona, broj: 6/13), te da ispunjava propisane uslove za razmatranje na sjednici Skupštine.

Nakon završenog razmatranja Prijedloga Odluke o verifikaciji Odluke Odbora za javna priznanja Zeničko-dobojskog kantona o dodjeli Plakete Zeničko-dobojskog kantona, Komisija je konstatovala da je navedeni akt u skladu sa Ustavom, Poslovnikom Skupštine Zeničko-dobojskog kantona i članom 6. Zakona o javnim priznanjima Zeničko-dobojskog kantona (“Službene novine Zeničko-dobojskog kantona“, broj: 6/13 i 2/14), koji glasi:

(1)” O dodjeli javnih priznanja iz člana 2. ovog Zakona odlučuje Odbor koji imenuje Vlada Kantona na osnovu dostavljenih i obrazloženih prijedloga od strane komisija Skupštine Kantona, kao i resornih ministarstava i drugih kantonalnih organa uprave i institucija.

(2) Javno priznanje iz prethodnog stava verifikuje Skupština”,

 te smatra da ista ispunjava propisane uslove za razmatranje na sjednici Skupštine.

Po završenom razmatranju Inicijative Hasana Handžića, poslanika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona za  donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije, Komisija je konstatovala da je ista u skladu sa Ustavom, pravnim sistemom i da je podnesena shodno članu 111. Poslovnika Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, te da ispunjava propisane uslove za njeno razmatranje od strane Skupštine Kantona.

Nakon razmatranja Prijedloga Prečišćenog teksta Odluke o organizaciji i načinu obavljanja taksiprijevoza putnika na području Zeničko-dobojskog kantona, dostavljenog od strane Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona, kao podnosioca, a koji je pravno-tehnički obradila Stručna služba Skupštine, koja je tom prilikom izvršila određena korekcije u istom, Komisija je utvrdila Prečišćeni tekst navedene Odluke, te će isti biti dostavljen glavnom uredniku Službenih novina Zeničko-dobojskog kantona, radi njenog objavljivanja.

                                                                                                     

STRUČNA SLUŽBA SKUPŠTINE ZDK

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma