OBAVIJEST SA 22. SJEDNICE ZAKONODAVNO-PRAVNE KOMISIJE SKUPŠTINE

11 Apr 2016
5875 puta

Zakonodavno-pravna komisija Skupštine Zeničko-dobojskog kantona na svojoj 22. sjednici održanoj dana 07.04.2016. godine, razmatrala je sljedeći:

  DNEVNI RED

  1. Nacrt Zakona o javnom okupljanju
  2. Prijedlog Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o prostornom uređenju i građenju-skraćeni postupak
  3. Prijedlog Zakona o pozorišnoj djelatnosti
  4. Prijedlog Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti
  5. Prijedlog Odluke o usvajanju Elaborata o društveno-ekonomskoj opravdanosti promjene naziva i proširenja djelatnosti Zdravstvenog fakulteta Univerziteta u Zenici
  6. Prijedlog Odluke o promjeni naziva i proširenju djelatnosti Zdravstvenog fakulteta Univerziteta u Zenici.

T/1

Po završenom razmatranju Nacrta Zakona o javnom okupljanju, Komisija je konstatovala da je isti u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom i da ispunjava propisane uslove za razmatranje na sjednici Skupštine, te je predložila da javna rasprava po istom traje 60 dana u kom roku bi svi zainteresovani subjekti mogli dostataviti svoje primjedbe, prijedloge i sugestije Ministarstvu unutrašnjih poslova.

T/2

Nakon razmatranja Prijedloga Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o prostornom uređenju i građenju-skraćeni postupak,  Komisija je konstatovala da je isti u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom i da ispunjava propisane uslove za  razmatranje na sjednici Skupštine po skraćenom postupku.

T/3

Po završenom razmatranju Prijedloga Zakona o  pozorišnoj djelatnosti, Komisija je konstatovala da je isti u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom i da ispunjava propisane uslove za  razmatranje na sjednici Skupštine.

T/4

Po završenom razmatranju Prijedloga Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, Komisija je većinom glasova, sa  5 glasova „za“ i sa jednim glasom „protiv“ (od 6 prisutnih članova Komisije, pošto je 1 član bio odsutan), konstatovala da je isti u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom i da ispunjava propisane uslove za  razmatranje na sjednici Skupštine.

T/5

Nakon završenog razmatranja Prijedloga Odluke o  usvajanju Elaborata o društveno-ekonomskoj opravdanosti promjene naziva i proširenja djelatnosti Zdravstvenog fakulteta Univerziteta u Zenici, Komisija je konstatovala da je ista u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom  i da ispunjava propisane uslove za njeno razmatranje na sjednici Skupštine.

T/6

Nakon završenog razmatranja Prijedloga Odluke o promjeni naziva i proširenju djelatnosti Zdravstvenog fakulteta Univerziteta u Zenici, Komisija je konstatovala da je ista u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom  i da ispunjava propisane uslove za njeno razmatranje na sjednici Skupštine.

 

STRUČNA SLUŽBA SKUPŠTINE

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma