OBAVIJEST SA 18. SJEDNICE ZAKONODAVNO-PRAVNE KOMISIJE SKUPŠTINE

25 Jan 2016
5887 puta

Zakonodavno-pravna komisija Skupštine Zeničko-dobojskog kantona na svojoj 18. sjednici sjednici održanoj dana 22.01.2016. godine, razmatrala sljedeći:

DNEVNI RED

  1. Nacrt Zakona o pozorišnoj djelatnosti,
  2. Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na kreditno zaduženje Javne ustanove Kantonalna bolnica Zenica,
  3. Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na zaduženje Zeničko-dobojskog kantona po ugovoru o zajmu zaključenog između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Bosne i Hercegovine i Evropske banke Vijeća evrope (CEB) za projekat „Izgradnja regionalnog vodovoda Plava voda“,
  4. Prijedlog Odluke o usvajanju Strategije razvoja Zeničko-dobojskog kantona za period 2016.-2020. godina
    • Strategija razvoja Zeničko-dobojskog kantona za period 2016.-2020. godina,
  5. Prijedlog Odluke o usvajanju Elaborata o društveno-ekonomskoj opravdanosti osnivanja Zavoda za zaštitu kulturne baštine Zeničko-dobojskog kantona,
    • Elaborat o društveno-ekonomskoj opravdanosti osnivanja Zavoda za zaštitu kulturne baštine Zeničko-dobojskog kantona,
  6. Inicijativa Senada Trake, poslanika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona za donošenje Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti Zeničko-dobojskog kantona,

Po završenom razmatranju Nacrta Zakona o pozorišnoj djelatnosti, Komisija je konstatovala da je isti u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom i da ispunjava propisane uslove za razmatranje na sjednici Skupštine, te je predložila da javna rasprava po istom traje 15 dana u kom roku bi svi zainteresovani subjekti mogli dostataviti svoje primjedbe, prijedloge i sugestije Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport.

Po završenom razmatranju Prijedloga Odluke o davanju saglasnosti na kreditno zaduženje Javne ustanove Kantonalna bolnica Zenica, Komisija je većinom glasova konstatovala da je ista u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom, uz zahtjev Ministarstvu finansija Zeničko-dobojskog kantona da najdalje do početka 23. sjednice Skupštine, (zakazane za 26.01.2016. godine u 11,00 sati ), dostavi svoje mišljenje po Prijedlogu navedene Odluke, imajući u vidu da isto nije dostavljeno uz Prijedlog pomenute Odluke, sa posebnim aspektom na mogućnost donošenja iste Odluke u vrijeme važenja Odluke o privremenom finansiranju Zeničko-dobojskog kantona za period januar-mart 2016. godine („Službene novine Zeničko-dobojskog kantona“ broj: 11/15).

Nakon završenog razmatranja Prijedloga Odluke o davanju saglasnosti na zaduženje Zeničko-dobojskog kantona po ugovoru o zajmu zaključenog između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Bosne i Hercegovine i Evropske banke Vijeća evrope (CEB) za projekat „Izgradnja regionalnog vodovoda Plava voda“, Komisija je većinom glasova konstatovala da je ista u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom i da ispunjava propisane uslove za njeno razmatranje na sjednici Skupštine.

Nakon završenog razmatranja Prijedloga Odluke o usvajanju Strategije razvoja Zeničko-dobojskog kantona za period 2016.-2020. godina, sa Strategijom razvoja Zeničko-dobojskog kantona za period 2016.-2020. godina, Komisija je konstatovala da je ista u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom i da ispunjava propisane uslove za njeno razmatranje na sjednici Skupštine.

Po završenom razmatranju Prijedloga Odluke o usvajanju Elaborata o društveno-ekonomskoj opravdanosti osnivanja Zavoda za zaštitu kulturne baštine Zeničko-dobojskog kantona, sa Elaboratom o društveno-ekonomskoj opravdanosti osnivanja Zavoda za zaštitu kulturne baštine Zeničko-dobojskog kantona, Komisija je konstatovala da je ista u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom i da ispunjava propisane uslove za njeno razmatranje na sjednici Skupštine.

Po završenom razmatranju Inicijative Senada Trake, poslanika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona za donošenje Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti Zeničko-dobojskog kantona, Komisija je konstatovala da je Inicijativa u skladu sa Ustavom, pravnim sistemom i da je podnesena shodno članu 111. Poslovnika Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, te da ispunjava propisane uslove za njeno razmatranje od strane Skupštine Kantona.

      

 

STRUČNA SLUŽBA SKUPŠTINE ZDK

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma