PREDSTAVLJEN EU PROGRAM KREATIVNA EVROPA (KULTURA I MEDIA)

29 Nov 2017
394 puta

Provodeći redovne aktivnosti iz oblasti kulture, Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko –dobojskog kantona je organiziralo radni sastanak sa predstavnicima Organizacije Akcija za kulturu iz Sarajeva koja je jedan od deskova Kreativna Evropa BiH.

Program Kreativna Evropa nudi velike mogućnosti za afirmaciju bosanskohercegovačke kulture u evropskom i međunarodnom kontekstu. Realizacija zajedničkih projekata sa EU institucijama predstavlja važan doprinos promišljanju i stvaranju novih kulturnih sadržaja, a Desk Kreativna Evropa je tehnička potpora bosanskohercegovačkim aplikantima.

Razgovaralo se na temu potrebe uvođenja mehanizama za kofinansiranje projekata u sklopu programa Kreativna Evropa, te podizanja kapaciteta sektora kulture u ovom kantonu za pristupanje evropskim fondovima.

Ministar Mensur Sinanović je izrazio zahvalnost za informacije o šansama koje program Kreativna Evropa nudi za kulturne aktere Zeničko-dobojskog kantona, ističući opredijeljenost Vlade Kantona za razvoj i promociju kulture, te izrazio spremnost da Ministarstvo u narednom periodu preduzme konkretne korake za kreiranje transfera za svrhu kofinansiranja projekata podržanih od strane Kreativne Evrope koji bi služio kao stimulans kulturnjacima na području Kantona da se više prijavljuju na konkurse u sklopu ovog programa.

Na sastanku je dogovorena i organizacija sastanka sa direktorima ustanova kulture kao i predstavnicima lokalnih zajednica kako bi im se približio koncept EU programa Kreativna Evropa.

 

Press služba

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma