Organizacija događaja radi širenja rezultata projekta-Projekt TEESCHOOLS u organizaciji Stručne službe za razvoj i međunarodne projekte Zeničko-dobojskog kantona

05 Okt 2017
223 puta

Projekt TEESCHOOLS (Transferring Energy Efficiency in Mediterranean SCHOOLS - “Transfer energetske efikasnosti u mediteranskim školama”) je projekat odobren u okviru Programa transnacionalne saradnje Interreg Mediteran 2014-2020 (Interreg MED) sa ciljem promocije održivog rasta u mediteranskom području, poticanjem inovativnih koncepata i prakse, te razumnog korištenja resursa podržavajući društvene integracije kroz integrisani teritorijalni pristup koji se temelji na saradnji.

Projekat je odobren u okviru Prvog poziva za modularne projektne prijedloge Interreg Mediteranskog programa 2014-2020 (MED): Prioritetna osa 2 – Podsticanje nisko-karbonskih strategija i energetske učinkovitosti u specifičnim MED područjima: gradovima, ostrvima i udaljenim područjima, Specifični cilj 2.1 – Ojačati kapacitete za bolje upravljanje energijom u javnim zgradama na transnacionalnom nivo. Vodeći partner u ovom projektu je Italijanska državna agencija za nove tehnologije, energiju i održivi ekonomski razvoj (ENEA). U projekat je uključeno ukupno 14 partnera sa područja Italije, Španije, Grčke, Hrvatske, Kipra, Francuske i Bosne i Hercegovine. Jedan od partnera na implementaciji projekta je i Stručna služba za razvoj i međunarodne projekte Zeničko-dobojskog kantona. Trajanje projekta je 36 mjeseci.

U sklopu realizacije dijela projektnih aktivnosti, dana 04.10.2017. godine na platou Kamberovića polja u sklopu 24. generalnog sajma ZEPS 2017 Zenica, u organizaciji Stručne službe za razvoj i međunarodne projekte Zeničko-dobojskog kantona, održan je Vanjski događaj „Otvoreni dani projekta“ čija je svrha bila širenje rezultata projekta širom EU za posjetioce sajma ZEPS, predstavnike privrednih subjekata, udruženja i tehničkih partnera koji imaju snažan potencijal da prošire projektnu poruku, kao i za predstavnike javnih institucija sa prodručja Zeničko-dobojskog kantona. Cilj organizacije Vanjskog događaja projekta je predstavljanje projekta, kao i podizanje interesa kod relevantnih aktera za učešće u budućim aktivnostima projekta. Posjetioci su informisani o prednostima koje će se dobiti renoviranjem škola kao javnih objekata. Vanjski događaj promocije projekta će pomoći u realizaciji budućih aktivnosti projekta na području Zeničko-dobojskog kantona.

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma