Stručna služba za razvoj i međunarodne projekte

Inicijalni sastanak projektnih partnera i prvi sastanak Nadzornog odbora projekta ProcuraMED

Inicijalni sastanak projektnih partnera i prvi sastanak Nadzornog odbora projekta ProcuraMED

Projekt ProcuraMED je odobren u okviru 2. poziva Interreg EUROMED programa 2021.-2027. i bavi se unapređenjem postupaka javnih nabavki kroz korištenje „zelenih“ kriterija te javnim nabavkama specifičnih inovativnih proizvoda i rješenja, sa ciljem postizanja održivih poslovnih modela u mediteranskom području.

Vodeći projektni partner je Općina Narni (Italija), a kao partneri uključeni su Građevinski fakultet Univerziteta Patras (Grčka), javno preduzeće Terre di Siena Lab (Italija), konsultantska kuća IrRADIARE Ltd Lisabon (Portugal), Centar za podršku poduzetništvu Kranj (Slovenija), Mreža mediteranskih gradova MedCIties Barcelona (Španija), kompanija STRATAGEM ENERGY LTD (Kipar), Regionalna agencija za energiju „Sjever“ (Hrvatska) i Stručna služba za razvoj i međunarodne projekte Zeničko-dobojskog kantona (BiH).

Projekt na raspolaganju ima budžet od jedan milion eura, u čemu fond EU učestvuje sa 80%.  Rad na projektu je počeo 1. januara 2024. godine i partneri će u periodu od 27 mjeseci sarađivati, razmjenjivati iskustva, graditi vještine i alate te konačno realizovati predviđene dokumente i izlazne ciljeve.

Inicijalni sastanak projektnih partnera i prvi sastanak Nadzornog odbora projekta ProcuraMED održani su 2. i 3. aprila 2024. godine u Lisabonu (Portugal). Na inicijalnom sastanku su, od strane odgovornih partnera, prezentirani radni paketi, pripadajuće aktivnosti, očekivani rezultati i rokovi. Drugog dana održan je sastanak Nadzornog odbora pri čemu je razmatrano projektno i finansijsko upravljanje te druga tehnička pitanja.

  • Galerija slika:
Image
Kontakt forma